De Emmese Boule 
Boule is goed voor iedereen

De Emmese Jeu de Boule vereniging

 

Jeu de Boule iets voor U ?
De Club de Petanque Emmen "De Emmese Boule" (In het kort ook wel De Emmese Boule genoemd) is opgericht op 10 december 1984 en telt momenteel circa 130 leden en is aan gesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond  ( NJBB ).
Lokatie:
Sportpark “Meerdijk“
Ullevi 20
7825SE  Emmen

(Parkeer advies: parkeervak 3)


Je vindt ons ook op facebook 

 

Petanque, ook wel Jeu de Boule genoemd, is in Nederland een sport die snel terrein wint. Officieel zijn ruim tienduizenden spelers en speelsters via erkende bondsclubs bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) geregistreerd.
Natuurlijk zijn er redenen waarom de pétanquesport zo populair geworden is. Het is wellicht de meest sociale sport die men bedenken kan.
Jonge en oudere mannen en vrouwen spelen met of tegen elkaar, leeftijd en sekse zijn dus geen probleem. Men mag deze sport ook als een familiesport beschouwen. Ook gehandicapten kunnen met aanpassingen van spelregels, aan het pétanque deelnemen. Men kan pétanque het hele jaar door spelen, er zijn zowel buiten als binnen accommodaties.
Pétanque is een teamsport, waarbij de inbreng van elke speler medebepalend kan zijn voor het resultaat tijdens een wedstrijd. Als men een beetje thuis is in het  pétanque spel  zal men snel ervaren dat het een boeiende sport is. Men kan pétanque beoefenen als wedstrijdsport door deelname aan de door de NJBB georganiseerde competities, maar men kan ook zuiver recreatief  spelen. Naast het aanschaf van spelmateriaal en afdracht van de clubcontributie brengt deze sport weinig kosten met zich mee, geen wonder dus dat deze sport in Nederland een grote populariteit geniet.
De Emmese Boule vereniging beschikt  over een groot speelveld en een boulehal met 16 banen. Tevens beschikt de vereniging over een ruime kantine waar men voor zeer redelijke prijzen een kop koffie, thee of frisdrank kan verkrijgen.
Onze openingstijden:  Van zondag tot en met vrijdag van 13:30 tot  ± 16: 30 uur en op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 tot 21:30 uur.
Iedere 1e dinsdag van de maand houden wij ‘s avonds om 19:00 uur een clubtoernooi: het euro-toernooi.


Officiële SpelregelsContributie:
Lidmaatschap  € 65 per jaar.
Te voldoen vóór 1 januari op bankrekening nummer :
NL43INGB0002255466 ten name van De Emmese Boule.
Lidmaatschap tot 18 jaar gratis. Studerenden betalen alleen de licentiekosten.